Ejen Hartanah Cyberjaya

ANDA SEDANG MENCARI EJEN HARTANAH CYBERJAYA ATAU DI KAWASAN SEKITAR?

4 MASALAH UTAMA YANG SAYA YAKIN SERING ANDA ALAMI SEMASA NAK JUAL RUMAH.

#NO. 4 tu boleh buat anda merana kalau salah langkah

Salam Sejahtera,

Tahniah kerana anda telah sampai ke tempat yang betul. Teruskan bacaan anda untuk saya bantu menyelesaikan proses penjualan rumah anda.

SAYA TAHU ANDA PASTI MEMPUNYAI MASALAH-MASALAH BERIKUT:

 
 
 • Tidak mengetahui proses yang betul untuk jual beli hartanah

 • Masalah lewat menunggu keputusan dan kelulusan pinjaman

 • Tidak tahu cara untuk menapis (filter) pembeli yang tepat dan berkelayakan

 • Takut adanya kes seperti penipuan, kecurian, rompakan, penculikan dan lain-lain perkara yang tidak diingini terjadi sepanjang proses jual beli. (INI YANG PALING KITA TAKUT)

Sebenarnya, untuk menjual rumah tidaklah mudah dan memerlukan kemahiran dan masa. Rumah yang dipasarkan pula, perlu bersaing dengan ratusan malahan ribuan rumah lain. Masalah mungkin akan timbul dan ianya akan mengecewakan anda.

Biar saya uruskan untuk anda semua ini. Saya menawarkan khidmat nasihat  dan servis yang profesional. Anda pula boleh teruskan untuk fokuskan masa anda untuk perkara yang lebih penting terutama keluarga dan kerjaya.

“Menyesal saya awal-awal tak gunakan khidmat Ejen Hartanah Berdaftar ni!

Pada awalnya saya nak beli rumah teres 1 tingkat di Banting direct owner. Tak harapkan pun nak guna ejen hartanah berdaftar. Tapi selepas sebulan saya bayar duit booking, owner meninggal dunia sebelum sempat dia tandatangan Perjanjian Jual Beli. Terus saya tak tahu nak buat apa dah. Waris owner tak mahu bertanggungjawab untuk pulangkan semula duit RM13 ribu yang saya dah bayar sebagai deposit.

Rasa nak menangis sebab tak dapat juga beli rumah idaman.

Akhirnya, saya ikhtiar untuk dapatkan khidmat ejen hartanah berdaftar. Saya tak mahu pisang berbuah dua kali. Saya booking sebuah rumah di Banting tanpa rasa ragu sebab duit deposit tak perlu masuk ke akaun owner. Apa-apa jadi saya akan dapat semula duit saya.

Terima kasih En. Aidil sebab bantu saya dapatkan rumah idaman.”

– Pn. Liana; Banting, Selangor-

“Saya tak perlu susah-susah nak iklan, angkat telefon dan bawa pembeli untuk lihat rumah saya. Semua tu kerja leceh!

Awalnya, saya pernahlah juga iklankan sendiri, tapi bila dapat panggilan dan soalan yang ditanya pada saya soalan-soalan teknikal yang tak mampu saya jawab. Saya jadi menggelabah dan bosan.

Jadinya saya ambil keputusan untuk melantik ejen hartanah Cyberjaya dan serahkan semua urusan penjualan kepada ejen hartanah Cyberjaya sahaja.

Saya tak pening kepala dan saya boleh fokus pada kerja dan famili saya. Tak perlu susah-susah nak jawab panggilan telefon pembeli.

Yang paling best, rumah saya terjual dalam tempoh 2 minggu sahaja! Mungkin rezeki saya kot.

Apa-apapun terima kasih En. Aidil bantu saya untuk jualkan rumah saya. Terbaik!”

 

 

-En. Mustaffa; Bukit Kemuning Shah Alam-

KENAPA ANDA PERLU MELANTIK EJEN HARTANAH BERDAFTAR?

Anda akan mendapat servis konsultasi mengikut standard yang telah ditentukan oleh LPPEH sebagai seorang ejen hartanah berdaftar dan terlatih. Ini kerana seorang ejen hartanah Cyberjaya akan sentiasa dipantau oleh LPPEH.

Penjualan hartanah anda akan diuruskan secara profesional dan kepentingan klien akan sentiasa dilindungi. Saya akan sentiasa memastikan hasrat anda untuk menjual rumah anda akan tercapai dan berjalan lancar.

Siapakah saya di dalam bidang ejen hartanah berdaftar?

Saya Mohd Aidil Halim Othman, merupakan seorang Perunding Hartanah Berdaftar di Cyberjaya (Ejen Hartanah Berdaftar di Cyberjaya) dan telah terlibat dalam bidang hartanah selama 7 tahun. Sepanjang 7 tahun ini, saya telah terlibat dalam menguruskan hartanah korporat, jual beli rumah untuk pasaran sekunder (subsale), jualan rumah baharu dari pemaju dan seorang pelabur hartanah.

Dari pengalaman tersebut, saya telah terlibat dengan segala jenis hartanah iaitu tanah, lot banglo, rumah teres setingkat atau dua tingkat, apartment, kondominium, perumahan kos rendah, rumah kedai, pejabat dan lain-lain lagi yang berkaitan.

Sebagai seorang Perunding Hartanah Berdaftar (Ejen Hartanah Berdaftar), saya perlu bersikap profesional dan tertakluk pada akta dan undang-undang yang dikeluarkan oleh kerajaan dan dipantau oleh Lembaga Penilai, Pentaksir, Ejen Harta Tanah & Pengurus Harta (LPPEH).

Apakah Strategi dan Teknik Yang Saya Gunakan Untuk Memastikan Rumah Anda Berjaya Dijual?

1. Kajian persaingan

ejen-hartanah-berdaftar-kajian-persaingan

Kebiasaannya, saya dan ejen hartanah Cyberjaya dalam kumpulan saya akan melakukan kajian pasaran sebelum mengiklan sesuatu hartanah. 

Ini termasuklah mendapatkan nilai pasaran dan harga permintaan semasa. Ini adalah untuk memastikan hartanah yang diiklankan kekal kompetitif dan boleh bersaing dengan hartanah lain yang berhampiran

2. Teknik Fotografi

Gambar rumah anda akan diambil menggunakan SDLR atau Mirrorless Camera dengan menggunakan lensa luas. Kemudian ianya akan disunting menggunakan teknik khas untuk menyerlahkan lagi warna dan keadaan dalam rumah. 

90% pembeli membuat tindakan pertama adalah dengan melihat gambar. Gambar yang menarik adalah kredit bagi hartanah yang diiklankan. Bukan semua ejen hartanah Cyberjaya mempunyai DSLR atau lensa luas untuk mengambil gambar.

3. Iklan yang meluas dan berkesan

Saya dan ejen hartanah Cyberjaya dalam kumpulan saya akan memastikan hartanah anda diiklankan pada semua medium dan portal utama dan popular.

Bagi lantikan eksklusif pula, iklan hartanah tersebut akan dipastikan akan sentiasa berada di kedudukan teratas untuk mendapat lebih tumpuan pembeli.

4. Jaringan Kerjasama Yang baik

Sebagai Perunding Hartanah Berdaftar Cyberjaya (Ejen Hartanah Berdaftar Cyberjaya), saya mempunyai hubungan baik dengan pegawai bank dan peguam hartanah bagi melancarkan urusan penjualan hartanah anda.

Anda tidak perlu bersusah-payah kerana saya akan uruskan kesemuanya. Ianya adalah seperti one-stop-centre untuk servis berkaitan hartanah.

TAWARAN HEBAT UNTUK ANDA. SAYA SEDIA MEMBANTU

konsultasi mengenai Market analisis percuma

Sekiranya anda merancang untuk menjual rumah dan hartanah dalam masa terdekat, saya menyediakan konsultasi mengenai market analisis secara PERCUMA. Selain itu, saya juga akan memberi khidmat nasihat awal sebelum anda membuat keputusan untuk melantik saya sebagai ejen hartanah untuk menjual rumah dan hartanah anda.

Antara khidmat awal yang akan diberikan adalah seperti anggaran tempoh masa penjualan selesai, persediaan awal yang perlu dibuat oleh setiap pemilik rumah, senarai dokumen hartanah, kos peguam dan lain. 

SAYA JUGA AKTIF MEMBUAT SHARING DI TIKTOK. JEMPUT FOLLOW SAYA

@brodilshare Jom belajar kira berapa harga rumah yang anda boleh beli jika gaji 3500. Kalau gaji lebih atau kurang pon anda boleh kira juga. Cuma tukarkan sahaja gaji dari calculation yang saya kirakan tu. Jika anda bijak kira DSR ni, anda mampu kawal hutang anda dan anda boleh plan kewangan anda sendiri. Semoga bermanfaat. #hartanah #tipshartanah #property #propertytips #kiraDSR ##DSR #gaji ♬ Biarlah Semua Berlalu - Willy Anggawinata
@brodilshare Replying to @muhammadsafwan245 Dokumen adalah salah satu daripada perkara penting yg diambikira oleh bank sebelum bagi pinjaman. So kena usahakan untuk dapatkan penyata gsji dan gaji masuk ke dalam bank untuk mendapatkan penyata bank. Semoga membantu. #jombelajar #property #tipshartanah #homefinancing #gaji ♬ Cara Bahagia - Valent Ko

JANGAN TUNGGU LAGI. HUBUNGI SAYA SEKARANG

ejen jual tanah berdaftar 03

WHATSAPP ATAU CALL SAYA

+6017-619 8379

ATAU ANDA BOLEH ISI BORANG DI BAWAH. SAYA DAN RAKAN TEAM AKAN MENGHUBUNGI ANDA SECEPAT MUNGKIN

YA SAYA NAK JUAL RUMAH SAYA. SILA BANTU SAYA.

  Sila isi borang di bawah dengan maklumat yang jelas dan tepat.

  Nama Anda (wajib)

  No. Telefon Anda (wajib)

  Alamat E-mail Anda (wajib)

  Jenis Rumah

  Alamat Rumah/ Hartanah

  Keluasan

  Jual/Sewa

  Harga Jual/ Sewa